De instapcursus 'Actief wandelen' is door Sportbegeleiding Norbert Baas speciaal ontwikkeld om startende wandelaars een goede basis te geven. Deze cursus geschikt voor iedereen en is thuis uit te voeren.

Actief wandelen is een cursus van 8 weken en kost €34,95.Bestel hier

Actief Wandelen Plus trainingen worden gegeven waarbij er met een tempo van 5,5 kilometer of meer gelopen wordt en de training bestaat uit een warming-up, 2 kernen en een cooling-down.

Actief wandelen Plus is een cursus van 12 weken en kost €49,95.


Bestel hier

Waarom deze online wandeltrainingen?

Tijdens de coronacrisis ben ik, Norbert Baas, gevraagd om drie items te maken voor het programma Drenthe beweegt binnen van Sport Drenthe in samenwerking met RTV Drenthe om de mensen in beweging te houden tijdens de lockdown.

Ondanks dat het opnemen van dergelijke video's niet echt mijn ding zijn, heb ik het met veel plezier gedaan in het stadion van FC Emmen. Deze ervaring heeft me aan het denken gezet:

"Wat nu als de coronacrisis een paar jaar gaat duren en het gezamenlijk sporten in grotere groepen weg gaat vallen? Er is al aangetoond dat inactiviteit en buikvet niet gunstig zijn voor het Covid-19 virus, dus is niet bewegen geen optie!"

Daarom deze website met twee wandelprogramma's die alleen of in kleine groepen te volgen zijn en uit te voeren. Ik zou het fantastisch vinden als er groepjes ontstaan die gezamenlijk een programma volgen en gezamenlijk gaan sporten. Hierbij kan één persoon de leiding nemen maar ook om de beurt, net wat gewenst is.

Uiteraard prefereer ik ook een grotere groep, vanwege alle voordelen die ik de afgelopen jaren bij de tien groepen heb gezien, zoals gewichtsafnames van 30 kilo en ook liefdesrelaties als meest positieve gebeurtenissen door het gezamenlijk sporten. Maar ik denk dat deze website een goed alternatief is.

Het mooie van de opnames is dat ik ook nog heel wat verbeterpunten zag bij zowel Alma (collega) als mijzelf. Voor mij geldt dat door een klapvoet na een hernia het afwikkelen aan de rechterkant niet meer lukt waardoor sommige oefeningen er niet perfect uitzien. Het geeft echter wel aan dat je niet een perfect, sportief en gezond lichaam hoeft te hebben om aan de wandeltrainingen mee te doen om er van te genieten en lichamelijk profijt van te hebben. Het geschikt is voor alle leeftijden en eventuele gebreken hoeven geen belemmering te zijn.

Wij hebben de website met de trainingen met plezier gemaakt en hopen dat je plezier en baat bij de trainingen hebt!

Norbert Baas

Sportbegeleiding Norbert Baas