Over ons

Graag stelt de oprichter zich even aan je voor:

Desiderius Norbertus (Norbert) Baas is op 07-04-1974 geboren in Meppel en na 4 jaar in Havelte te hebben gewoond is hij opgegroeid in Uffelte. Daar heeft hij aan diverse sporten zoals korfbal, judo, tennis, paardrijden, wielrennen en volleybal gedaan.

In Uffelte kwam hij door zijn zusje en een vriend, die gezamenlijk de vierdaagse van Nijmegen gelopen hadden, in aanraking met wandelen. Het jaar erop ging er een hele groep uit Uffelte naar Nijmegen. Uiteraard moest er wel getraind worden en vanuit de stamkroeg Herberg de Roskam werden er routes van tien kilometer bedacht, met als finish de Herberg voor koffie en appeltaart, lunch, koffie en na de laatste ronde bier. Hierdoor is de Klaverbladwandeltocht Uffelte ontstaan die negen dagen voor de start van Nijmegen plaatsvindt en waar veel van de eerste Uffelter wandelaars die destijds naar Nijmegen gingen nog steeds in het stichtingbestuur zitten, meehelpen of de tocht nog jaarlijks lopen.

In die tijd was Norbert eigenaar van een slijterij/wijnhandel/delicatessenzaak in Uffelte. Na dit een aantal jaren gedaan te hebben is Norbert vertrokken naar Polen om een internationale Businessclub op te zetten in Warschau. Dit heeft helaas niet zoals gewenst uitgepakt, maar ook in Polen heeft Norbert een wijnhandel, café  en restaurant gehad. Na vijf jaar is Norbert weer teruggekomen in Nederland en ook weer betrokken geraakt bij de klaverbladwandeltocht Uffelte die ondertussen flink in deelnemersaantallen gegroeid bleek te zijn.

Norbert was jong en ambitieus en wilde zelf ook graag trainingen geven en startte met de opleiding. Gezien het lage aantal wandeltrainers in de provincie Drenthe een goede keuze! Uiteraard naast het feit dat het meestal gewoon leuk is om te doen. Samen met de beweegcoaches van de gemeente Westerveld zijn er, na het behalen van het diploma, een aantal wandelgroepen en sportief wandelgroepen opgezet die nog steeds bestaan. Na een paar jaar is Norbert gevraagd om "meer bewegen voor ouderen"-docent te worden en heeft hij de opleiding aan de CIOS te Heerenveen gevolgd. Met de cursussen voor fitstapdocent, in balansdocent en stoelyogadocent komt er steeds meer kennis in het sportbegeleidingsbedrijf waar de deelnemers van de diverse wandelgroepen van profiteren. Zeker ook door een aantal dames en heren die Norbert ondersteunen in het lesgeven en die hun eigen ideeën, kennis en enthousiasme meebrengen.